מה הוא - מגדש 'על' (סופר צ'ארג'ר)
המרוץ אחר שיפור יעילות מנועי הבערה הפנימית הביא להולדת דיחוס האוויר למנוע על ידי מגדש טורבו, אבל חסרונותיו של זה שכוללים זמינות כוח בעייתית בתחילת דרכו בסל"ד הנמוך ופעולה לא ליניארית (אתם וודאי זוכרים את בעיטות הכוח של המנועים הישנים והסל"ד המת בתחילת פעולת המנוע), הביאו את מתכנני המנועים לחפש אחר פתרון גדישת אוויר שמעניק מהירות דיחוס גבוהה וכן פעולה ליניארית ונשלטת יותר. הפתרון היה מגדש 'על', או בלעז, סופר-צ'ארג'ר.
יסודות עיקרון הפעולה של מגדש ה'על' נעוצים בעובדה שמגדש זה מונע בכוח רצועה מסיבוב המנוע ואינו תלוי בגזי הפליטה של המנוע כלל. כלומר, באמצעות סט גלגלות (או גלגלי שיניים) ורצועה שחיברה בין גל הארכובה של המנוע ובין המגדש עצמו, המגדש קיבל הינע סיבובי. ישנן מספר תצורות מכאניות של מגדשי 'על', חלקן בשיטת בורג, חלקן בשיטת מניפות שבלוליות בדומה לצד הקר של מגדש הטורבו, אך עיקרון הפעולה זהה. המנוע מסתובב, מסובב את הרצועה שמניעה את המגדש. ככל שהמנוע מסתובב מהר יותר, מגדש 'העל' מסתובב מהר בהתאם ומספק בדיוק את כמות האוויר הנכונה למנוע ובצורה ליניארית מושלמת. התועלת הגדולה בכך, היא שכבר בסיבוב הסרק של המנוע, המגדש כבר מסתובב ולמעשה מייצר גדישה.
רבים זוכרים את השריקה האופיינית למגדשי 'העל' ומכוניות רבות השתמשו במגדשים מסוג זה להגביר את תפוקת המנועים כמו מיני קופר S בדור הראשון, מרצדס במנועי הקומפרסור ועוד. אולם למגדשים אלה עדיין היו לא מעט חסרונות. רמת השחיקה בהם גבוהה בשל הפעולה הטכנית המורכבת (במיוחד במגדשי הבורג), משקלם גבוה, הם גוזלים כוח מפעולת המנוע משום שהם נשענים עליו באמצעות רצועה ותפוקתם בסל"ד הגבוה הייתה יורדת. לאנצ'יה במסגרת מירוצי גרופ B ואפילו פולקסווגן בתחילת שנות ה-2000 ניסו לשלב את שני סוגי המגדשים, לכאורה כדי ליהנות מכל העולמות. התוצאה הייתה אמנם טובה ברמת רצועת הכוח והתפוקה, אבל המורכבות הטכנית יצרה סרבול והצורך לייצר חפיפה וחיבור חלק בין פעול שני המגדשים יצרה בעיות אמינות קשות שסיימו את חיי קומבינציה זו מהר מאוד.